Restauracja

Najlepsza pod słońcem

Kanapki z krewetkami i mango

SKŁADNIKI:

 2 PORCJE

10 dużych krewetek

marynata do krewetek: 1 łyżka oleju, 1 łyżka soku z limonki, szczypta płatków chili

1/2 mango

1/4 małej czerwonej cebuli

lekkie jasne pieczywo, np. ciabatta lub bagietka

1 łyżka słodkiego sosu chili

1 łyżka majonezu

garść rukoli

opcjonalnie: świeża kolendra

Czytaj więcej: Kanapki z krewetkami i mango

Sałatka z mozzarellą

SKŁADNIKI:

sałata z rukolą

1/4 małej czerwonej cebuli

250 g winogron jasnych i ciemnych

125 g mozzarelli (najlepiej mini)

winegret: 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia + po 2 łyżeczki soku z cytryny oraz miodu, szczypta pieprzu

4 łyżeczki zagęszczonego sosu balsamicznego

4 łyżki nasion słonecznika

Czytaj więcej: Sałatka z mozzarellą